Våra lokaler

Biovation Park erbjuder laboratorier, kontor, förråd, och mötesrum. Här kan du hyra laboratorier av hög kvalité med flexibel inredning: dragskåp, dragbänk, LAF bänk, punktutsug, höj och sänkbara bänkar samt ventilerade skåp och kyl och frys. Lediga labblokaler finns från 12 kvm och större. Labben går att använda för till exempel kemi, analys, farmaceutisk och annan tillverkning liksom cellodling, biologi, farmakologi, bildanalys, och stabilitetstester.

Många lokaler har tryckluft och möjlighet till central gasförsörjning (Kväve, Helium, Koldioxid, Karbogen, Argon). I labben finns också basutrustning såsom vågar, pH mätare, centrifuger, magnetomrörare, mikroskop, kromatografi-instrument, inkubatorer och värmeskåp tillgängligt. Även laboratorieglas och pipetter som gör att det enkelt att komma igång med labbarbetet finns tillgängligt.

Behöver du mer avancerad utrustning som till exempel mass-spektometer, gaskromatografi, high-throughput-utrustning, elektrofysiologi, kapsel och tabletteringsmaskin, och Supercritical Fluid Chromatography-utrustning finns det att hyra. Det finns också möjlighet att hyra kontor i direkt anslutning till labblokalerna eller i våra kontorshus.

Kontoren kan hyras möblerade med skrivbord, hyllor, skåp, extra bord, hurts och stolar. I varje hus finns pausrum med mikro, kyl och frys, och omklädningsrum med dusch. Varje hus har egen lastkaj och plats för avfall och källsortering.

Laboratorieservice

Mindre anpassningar av labb kan smidigt tas om hand av Property Partner, vår fastighetsskötare eller N4 Teknik AB, ett företag på plats som erbjuder laborativ support och samordnar inköp och andra tjänster. Det finns även företag på plats som erbjuder analyser eller analystid av olika sort, såsom LC-MS/MS och NMR.

Databaser

Biovation Park samordnar tillgång till sökbara databaser som Scifinder och Elsevier (Science Direct, Scopus, Reaxys, Reaxys Medicinal Chemistry and Pharmapendium) för forskare på plats.

Kemikalier

Företag och grupper på plats kan till en låg kostnad få snabb tillgång till kemiska byggstenar och substanser som underlättar att testa sina sytestidéer.

Konferens

Hos oss finns komplett utrustade mötesrum och konferenslokaler för upp till 150 personer.