Våra lokaler

Biovation Park erbjuder laboratorier, kontor, förråd, och mötesrum. Här kan du hyra laboratorier av hög kvalité med flexibel inredning: dragskåp, dragbänk, LAF bänk, punktutsug, höj och sänkbara bänkar samt ventilerade skåp och kyl och frys. Lediga laboratorielokaler finns från 12 kvm och större. Laboratorierna lämpar sig väl för tillverkning inom bland annat kemi, analys, farmaceutisk men även för övrig verksamhet inom cellodling, biologi, farmakologi, bildanalys och för stabilitetstester.

Många lokaler har tryckluft med möjlighet till central gasförsörjning (kväve, helium, koldioxid, karbogen, argon). I laboratorierna finns även basutrustning tillgängligt, exempelvis vågar, pH mätare, centrifuger, magnetomrörare, mikroskop, kromatografi-instrument, inkubatorer och värmeskåpt. Andra saker som gör det enkelt att komma igång med laborationsarbetet är laboratorieglas och pipetter.

Behöver du mer avancerad utrustning så finns bland annat följande att hyra; mass-spektometer, gaskromatografi, high-throughput-utrustning, elektrofysiologi, kapsel, tabletteringsmaskin och Supercritical Fluid Chromatography-utrustning.

Det finns också möjlighet att hyra kontor i direkt anslutning till laboratorierlokalerna eller i våra kontorshus.

Kontoren hyrs möblerade med skrivbord, hyllor, skåp, extra bord, hurts och stolar. I varje byggnad finns pausrum med mikro, kyl och frys samt omklädningsrum med dusch. Varje byggnad har egen lastkaj med plats för avfall och källsortering.

Laboratorieservice

Mindre anpassningar av laboratorierna kan smidigt tas om hand av vår fastighetsskötare Property Partner eller av N4 Teknik AB, ett företag på plats som erbjuder laborativ support och som samordnar inköp och andra tjänster. Det finns även andra företag på plats som erbjuder analyser eller analystid av olika slag som till exempel LC-MS/MS och NMR.

Databaser

För våra hyresgäster och forskare samordnar Acturum Biovation tillgång till de sökbara databaserna Scifinder och Elsevier (Science Direct, Scopus, Reaxys, Reaxys Medicinal Chemistry and Pharmapendium).

Kemikalier

Vi underlättar för våra hyresgäster och forskar att testa sina syntesidéer genom att erbjuda snabb tillgång till kemiska substanser och byggstenar till en låg kostnad.

Konferens

Hos oss finns komplett utrustade mötesrum och konferenslokaler för upp till 150 personer vilka till största delen är kostnadsfria för våra hyresgäster.